Haal het beste uit jezelf

maar blijf bij jezelf...

Weet je niet (meer) welke

kleding en kleuren bij jou passen?

Overzicht in je garderobe kwijt?

Haal meer uit je garderobe...

Krijg je in de winkel

last van winkelstress?

 

Koop je altijd hetzelfde en wil je wel een wat anders?

 

 

Uitstraling verbeteren voor solliciteren

of schitteren op een feest?

Marja gastredacteur van Kleur & Stijl

Als grafisch vormgever, mijn andere tak van sport, was ik altijd al nieuwsgierig hoe een magazine tot stand komt en nu mocht ik als gastredactrice optreden in dit mooie vakblad voor de imageprofessionals.

          

Mooi om te zien wat er allemaal komt kijken bij het proces van idee tot een uiteindelijk artikel met foto's in dit magazine.

Samen met Carla, eigenaar van dit vakblad, heb ik gebrainstormd en al snel kwamen we tot de conclusie dat het een artikel over Bauhaus moest worden. De invloeden van Bauhaus zijn namelijk zowel in mode als in de grafische vormgeving terug te zien, de twee vakgebieden waar ik me mee bezighoud. Uiteraard staat Bauhaus op dit moment in the picture vanwege 100 jaar Bauhaus! Vele musea schenken er in dit jubileumjaar aandacht aan. Wij hebben gekozen om onze uitgebreide informatie voor het artikel te vergaren bij het Textielmuseum in Tilburg waar eind mei een expositie is gestart volledig gewijd aan Bauhaus, 'Bauhaus & moderne textiel in Nederland'. Een expositie die iedereen die iets met mode heeft zeker moet gaan bezoeken!
Ik mocht Caroline Boot, Curator Art & Design van het Textielmuseum interviewen, kreeg een preview in de publicatie van de expositie die toen nog niet eens gedrukt was en heb de enige echte glazendoek van Kitty van der Mijll Dekker ontvangen van ze zodat we deze eventueel konden gebruiken voor de fotoshoot. Deze glazendoek heeft de look & feel die zo kenmerkend is voor Bauhaus op gebied van textiel. Heel bijzonder allemaal. Tijdens het interview kwam ik erachter dat de Willem de Kooning Academie waar mijn dochter studeert werkt volgens het Bauhaus principe, nog een bijzondere link dus met Bauhaus voor mij.

Als laatste de fotoshoot! Ondanks dat de shoot eigenlijk best snel ging is er veel voorwerk, namelijk het uitzoeken van de kleding en accessoires. Nu kreeg ik volledige medewerking van Jackie O een prachtige winkel in Noordwijk. Mooie items zijn uitgezocht waar de invloeden van Bauhaus zoals geometrische vormen en lijnen in terugkomen terwijl Carla prachtige bijpassende schoenen had geregeld zoals je uiteraard kan terug zien in de foto's.

Ik kan terugkijken op een leuke en inspirerende periode met een fijne samenwerking met Carla, het Textielmuseum en Jackie O.

Ik deel dan ook met trots het artikel waar ik aan mee heb mogen werken!

Veel leesplezier!